Search
Now showing items 1-10 of 17
ASMA FİDANI ÜRETİMİNDE ÖN BEKLETME VE ALTTAN ISITMA UYGULAMALARININ RANDIMAN VE KALİTE ÜZERİNE ETKİLERİ
(2018)
Bağcılıkta kuraklığa dayanıklı Amerikan asma anaçlarının varlığı bir şans olarak değerlendirilebilir. Fakat bunların fidan randımanın düşük olması, fidan üreticileri tarafından az kullanılmasına neden olmaktadır. Bu çalışma ...
FARKLI DÖNEMLERDE ALINAN ASMA ÇELİKLERİNE HEMEN VEYA AŞI ÖNCESİ SICAK SU UYGULAMALARININ GÖZ CANLILIĞI ÜZERİNE ETKİSİ
(2018)
Bağcılıkta sıkça kullanılan kültürel yöntemlerden birisi sıcak su uygulamalarıdır. Sıcak su uygulaması ile birçok hastalık ve zararlı eliminasyonu yapılabilir. Bu çalışmada; 2017 yılında Aralık–Mart ayları arasında 7 farklı ...
BAZI SOFRALIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN TOKAT MERKEZ KOŞULLARINA ADAPTASYONU
(2018)
Bu araştırma 13 sofralık üzüm çeşidinin (Italia, Mevlana, Alphonse Lavallee, Bilecik İrikarası, Horoz Karası, M. Palieri, Royal, Tekirdağ Çekirdeksizi, Prima, Cardinal, Lival, Trakya İlkeren, Victoria) Tokat Merkez ekolojik ...
TÜPLÜ ASMA FİDANI İLE YAPILAN BAĞ TESİSLERİNDE DİKİM HATALARININ FİDANLARDA TUTMA ORANI VE SÜRGÜN GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
(2018)
Bu araştırma, aşılı asma fidan üretimi öncesi ve sonrasında yapılan bir takım hataların fidan randıman ve kalitesi üzerine etkisini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Çalışmada, bitkisel materyal olarak asma fidanı üretim ...
Sultani Çekirdeksiz Üzüm Çeşidinin Fidan Randımanı ve Kalitesi Üzerine Anaç ve Gölgeleme Oranının Etkisi
(2016)
Bu çalışma Manisa (Turgutlu) ekolojik koşullarında 2012 yılında yürütülmüştür. Çalışmada 5 Amerikan asma anacı (140 Ruggeri, 110 R, Ramsey, 1613 C ve 5 BB), Sultani Çekirdeksiz üzüm çeşidi ve % 35, % 55 ve % 75 gölgeleme ...
Tüplü Asma Fidanı Üretiminde Farklı Klon Adaylarının Etkisi
(2016)
Bu çalışmada bitkisel materyal olarak Besni, Horoz Karası ve Hatun Parmağı üzüm çeşitlerine ait klon adayları ile orjini klon olan 1103 Paulsen anacı kullanılmıştır. Çalışma ile; fidan randıman ve kalitesine üzerine klon ...
TÜRKİYE’DE ŞARAPLIK ÜZÜM ÜRETEN İŞLETMELERİN YAPISI, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
(2018)
Bu çalışma Türkiye’de şaraplık üzüm üreten işletmelerin yapısal özellikleri ile öncelikli sorunlarının ortaya konulması amacıyla yapılmıştır. Marmara Bölgesinden Tekirdağ, Çanakkale, Ege Bölgesinden Denizli, İzmir, Orta ...
Sultani Çekirdeksiz Üzüm Tiplerinin Hasat Sırasındaki Verim ve Bazı Kalite Özellikleri
(2018)
Bu çalışmada, belirli özellikler açısından ön plana çıkan 25 adet Sultani Çekirdeksiz üzüm tipinde verim ve bazı kalite değerlerini saptamak amaçlanmıştır. Bu amaçla Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü arazisinde ve aynı ...
Kontrollü Koşullarda Sıcak Su Uygulamalarının Botryosphaeriaceae Funguslarının Büyümesine, Asma Kalem ve Çeliklerinde Göz Canlılığına Etkileri
(2016)
Bu çalışmada, Botryosphaeriaceae familyasından dört fungus türü ( Botryosphaeria dothidea, Diplodia seriata, Lasiodiplodia theobromae ve Neofusicoccum parvum), beş asma anacı (1103P, 110R, 41B, Kober 5BB ve Ramsey) ve 10 ...
Hatun Parmağı Üzüm Çeşidinde Klon Seleksiyonu (1. Aşama)
(2016)
Bu çalışma Hatun Parmağı üzüm çeşidinde klon adaylarını belirlemek amacıyla 2012-2014 yılları arasında yürütülmüştür. Çalışmada; 7 adet bağda Rupestrisdu Lot anacı üzerine aşılı 220 omcada verim, gelişme ve kalite parametreleri ...